vrijdag 11 november 2011

Den Helder 12 november 2011 Stadspartij PERSBERICHT:

PERSBERICHT: Stadspartij

Den Helder 12 november 2011

 Nr. 520110506


Teneinde een onderzoeksrapport inzake de verplaatsing van de schouwburg naar Willemsoord openbaar te krijgen heeft de uit onze Stadspartijfractiekas bekostigde actie zijn vruchten afgeworpen.

Wij de fractie van de Stadspartij hadden daartoe het advocaten-bureau Dudink & Starink ingeschakeld om deze informatie openbaar te krijgen.
Dankzij het resultaat van deze actie kan het hoogste bestuursorgaan 'de Gemeenteraad' deze informatie tot zich nemen en vanuit deze realiteit op grond hiervan een weloverwogen democratisch besluit nemen.

Het vrijgeven van het Twynstra & Gudde onderzoeksrapport van 15 juli 2010, genaamd "Samenwerken voor Willemsoord"  werd door het college structureel geweigerd dit openbaar te maken.
(zie ook ons persbericht oktober 2011)

Concluderend:
Het is triest keer op keer te ervaren dat de WOB met voeten wordt getreden en op deze wijze het recht op openbaarheid van informatie geweld wordt aangedaan.


Het is de taak van het college om onderzoeksrapporten of andere belangrijke documenten ruim op tijd aan de raad ter hand te stellen, zo kunnen de raads en commissieleden hun werk optimaal voorbereiden.

De gang naar de rechtbank, het verspillen van ambtelijke tijd en gemeenschapsgeld door kans op straffe van dwangsommen  richting college kan dan worden voorkomen. De WOB geeft het college Den helder geen vrijbrief voor handelen naar eigen dunken!

Blijft de vraag: is dit deel een of twee van deze door het college in het leven geroepen onderzoekensoap?
 


Stadspartij Den Helder

Geen opmerkingen: