maandag 2 juli 2012

Lyceumhof - ’Raad met verkeerde informatie overtuigd’

’Raad met verkeerde informatie overtuigd’

Een artikel van ARIEBOOY@NHD.NL, door ons gelezen in de 'Helderse Courant" van dinsdag 3 juli 2012.

Den Helder - Tegen de regels en dus niet volgens de wet. Zo karakteriseert de Belangenvereniging Indische Buurt de besluitvorming in de gemeenteraad over Lyceumhof.
Het omstreden bouwplan aan de Timorlaan was onderwerp van een bewogen raadsvergadering vorige maand. „We hebben de videoband aandachtig bekeken en gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen en komen tot de conclusie dat de raad op het verkeerde been is gezet”, stelt voorzitter Lub Nieuwenhuis van de Indische Buurt.
„Zo heeft burgemeester Schuiling niet toegelaten dat een amendement van de Stadspartij in stemming werd gebracht. Dat had hij aan de raad moeten voorleggen, maar hij heeft het eigenhandig besloten. Daarnaast hebben juristen namens de gemeente raadsleden van Trots en Christenunie verteld dat als dit besluit er niet door kwam, de oude vergunning van 2009 gebruikt zou worden. Dat was een fout argument, want die vergunning was niet geldig meer.”

Erger
„Maar de raadsleden verkeerden in de veronderstelling dat het erger voor de buurt zou zijn dan het ruim zes meter te hoge gebouw dat nu werd toegestaan. Hun stemmen waren cruciaal voor de meerderheid die nodig was”, analyseert Nieuwenhuis. In een uitvoerig gedocumenteerde brief aan de gemeenteraad stelt de vereniging het raadsbesluit als ongeldig te beschouwen. Kijk op de Wijk: Bouwlaag minder scheelt veel.
Bron : http://www.nhd.nl - http://www.vandaag.nl

Klik in de afbeelding om deze te verkleinen!!


Geen opmerkingen: