zondag 2 oktober 2011

'Hoger bod op Dok 51 geweigerd'


Klacht tegen curator bij rechter-commissaris

'Hoger bod op Dok 51 geweigerd'

Een artikel van DELANOWELTEVREDEN@NHD.NL: Door ons gelezen in de 'Helderse Courant' van maandag 3 october 2011.

Den Helder - Een Helderse ondernemer dient bij de rechter-commissaris een klacht in tegen curator Axel de Groot van het failliete restaurant Dok 51. De Groot wil zijn bod, hoger dan dat van Willemsoord BV, niet ter goedkeuring aan de rechter-commissaris voorleggen.

Willemsoord wil 110.000 euro betalen voor de inventaris van Dok 51. De rechter-commissaris moet dat bod nog goedkeuren. De gepikeerde Helderse ondernemer zegt 115.000 euro te hebben willen betalen. „De curator had ons de tijd gegeven om een bod uit te brengen, maar heeft het bod van Willemsoord BV geaccepteerd voor die tijd om was."

Volgens de ondernemer is de handelwijze van de curator nadelig voor de boedel en de werkgelegenheid in Den Helder. „Willemsoord neemt alleen de inventaris over en krijgt het recht om het restaurant aan een andere uitbater te verhuren. Wij wilden meer betalen voor de inventaris, we zouden er een Chi-nees-Indisch restaurant in vestigen en wilden het laag opgeleide personeel van Dok 51 een nieuwe baan aanbieden. De aandeelhouders van Willemsoord BV en de Raad van Commissarissen moeten eerst groen licht geven voor het bod dat directeur Herman Groenheide heeft uitgebracht. Het is dus nog lang niet zeker dat die deal doorgaat. Wij hadden de curator laten weten dat het geld meteen door ons overgemaakt zou worden, als wij een akkoord zouden bereiken." Curator De Groot wil geen gebruik maken van de mogelijkheid om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Vergadering

Morgen,4 oktober, buigen de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders van Willemsoord zich over het bod.

Bron : http://www.nhd.nl/

Geen opmerkingen: