zaterdag 16 juli 2011

De Stadspartij scoort beter als behoorlijk

Schoolkinderen veilig met hesje van Stadspartij
Den Helder-Het zebrapad dat ze op de Weststraat schilderden is inmiddels verdwenen. Maar toch blijven de leden van de Stadspartij ijveren voor een veilige oversteek van de weg richting Willemsoord.
Omdat er voorlopig nog geen officieel zebrapad ligt, kregen de leerlingen van de Thorbecke-school, die de weg regelmatig over moeten wanneer ze naar gymnastiekles gaan, gisteren een fel oranje veiligheidshesje van de partij.
Raadsleden Pieter Bakker en Peter Reenders reikten in totaal 76 hesjes uit op de school.
De leiding van de Thorbecke-school nam de hesjes graag aan. Ze worden niet alleen gedragen wanneer de leerlingen naar de gymles moeten, zegt directeur Wietske Wijnants. „We gaan ze dragen bij alle activiteiten waarbij leerlingen aan het verkeer deelnemen."
Overigens is het inmiddels wel zeker dat er, na jaren van discussie, toch een veilige oversteekplaats komt naar Willemsoord. De provincie Noord-Holland maakt komend najaar de herinrichting van de Weststraat af. Dan wordt ook een zebrapad aangelegd bij Willemsoord. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente in vervulling. Omdat Willemsoord steeds meer bezoekers trekt, groeit de behoefte aan een veilige oversteek voor wandelaars.

1 opmerking:

Ed Schotman zei

Dit zijn toppers.

Ed Schotman