woensdag 28 september 2011

Schade Dok 51 wordt verhaald


Willemsoord BV koopt 'eigen inventaris' restaurant voor110.000 euro

Schade Dok 51 wordt verhaald

Een artikel van delanoweltevreden@nhd.nl: Door ons gelezen in de 'Helderse Courant' van donderdag 29 september 2011.

Den Helder - Het bedrag van 110.000 euro dat Willemsoord BV moet neertellen om de inventaris van Dok 51 te kopen, zal worden verhaald.

Op wie dat bedrag verhaald zal worden, wil directeur Herman Groenheide pas vertellen als hij de aandeelhouders (gemeente Den Helder) en de Raad van Commissarissen heeft gesproken, komende dinsdag. Hij wil daarom ook nog niet ingaan op de vraag wiens 'schuld' het is dat Willemsoord nu geld moet neertellen voor de inventaris die eigenlijk het onderpand had moeten zijn van een aan Dok 51 verstrekte lening.

Curator Axel de Groot is akkoord gegaan met het bod op de inventaris van het onlangs failliet verklaarde restaurant. Als de rechter-commissaris het bod goedkeurt, kan Groenheide met nieuwe gegadigden onderhandelen over de verhuur van het restaurant.

Huurdersbelang

Directeur Groenheide stelt dat ook de discussie over hoe om te gaan met het zogenoemde huurdersbelang van tafel is, nu de curator zijn bod heeft geaccepteerd. Dat huurdersbelang betreft verbeteringen die door de (vorige) huurder aan het gebouw zijn aangebracht. Onder meer dakisolatie, dubbel glas en binnenwanden. Als de curator niet akkoord was gegaan met het bod van Willemsoord BV, had hij de inventaris aan een ander kunnen verkopen die ook het huurcontract van Dok 51 had kunnen overnemen. In dat geval zou het huurdersbelang overgaan naar de nieuwe uitbater en zou Willemsoord BV die huurder moeten accepteren onder de voorwaarden die voor Dok 51 golden.
De inventaris, getaxeerd op 140.000 euro, betreft de roerende zaken in het gebouw. Groenheide zegt dat het door hem geboden bedrag niet bij de gemeente geleend hoeft te worden. „Dat bedrag komt uit het vermogen van Willemsoord. Maar de gemeente is honderd procent aandeelhouder van Willemsoord BV en loopt dus een risico." Er waren meer gegadigden. De curator heeft uiteindelijk voor Willemsoord gekozen.

Bron ; http://www.nhd.nl - http://www.vandaag.nl/denhelder/

Geen opmerkingen: