woensdag 14 september 2011

Sfeerimpressies gepresenteerd Den Helder wil 'warm' stadhuis.

Sfeerimpressies gepresenteerd, Den Helder wil 'warm' stadhuis.

Een artikel van HEDZERFABER@NHD.NL: Door ons gelezen in de Helderse Courant van woensdag 14 september 2011.

Den Helder - „Het tweede ontwerp vind ik gewoon heel mooi. En er zit een klok in de toren. Dan weet je of je nog hard moet rennen voor de trein. De eerste is me te pompeus, te groot. En die derde, tja. Dat is net een hondenhok."
Gisteravond presenteerde een werkgroep van bewoners en andere belanghebbenden de drie sfeerimpressies voor een nieuw stadhuis aan de wethouders Pia Bruin en Suzanne Den Duik. Ontwerpbureau West8 maakte de schetsen aan de hand van voorzetten uit de werkgroep, met wellicht als belangrijkste deler 'een warme uitstraling'.
Afgaande op reacties uit de kleine zaal van De Kampanje gevuld met enkele tientallen geinteresseerden het Dudok-achtige ontwerp met de klokketoren die het meest in de smaak valt. Werkgroepdeelnemer Nel van Zutphen kreeg er zelfs 'kippenvel' van.
Ieder had zo zijn eigen reden om deel te nemen in de werkgroep. Een bewoner van de Boer -haavestraat: „Ik heb liever helemaal niet zo'n groot gebouw voor mijn huis. Maar als het er toch moet komen, kan ik maar beter meepraten."
Of dit ontwerp het uiteindelijk wordt, is nog maar de vraag. De gemeenteraad besluit pas volgend jaar óf er een nieuw stadhuis moet komen, bovendien zijn er veel meer Nieuwediepers dan er gisteravond in de schouwburg waren en die mogen allemaal nog hun mening geven. Daarnaast waarschuwde Pia Bruin zijn het slechts sfeerimpressies waarmee inschrijvers straks aan de bak kunnen. Een richting dus, geen blauwdruk. Op http://www.denhelder.nl kunnen burgers vanaf vandaag hun voorkeur uitspreken.
Bron : http://www.nhd.nl     http://www.vandaag.nl/Denhelder/

Geen opmerkingen: