donderdag 22 september 2011

Stadspartij bij grootste fracties in Den Helder na overstap van raadslid

Stadspartij bij grootste fracties in Den Helder na overstap van raadslid


Een artikel van HEDZER FABER, door ons gelezen in de 'Helderse Courant' van vrijdag 23 september 2011.
Den Helder - In een bestek van weken is de Stadspartij tot de grootste van de Helderse raad gaan behoren.

Voormalig Trots-raadslid Marc Nihot heeft zich gisteren aangesloten bij de oppositiepartij, die nu net als de VVD vijf zetels telt.
In een persbericht van de Stadspartij verklaart Nihot zijn overstap. Het bestaan van een eenmansfractie is te bewerkelijk, zijn nieuwe partij kan hem de ondersteuning bieden die hij nodig heeft. „Ik wil me binnen de Stadspartij Den Helder verder inzetten voor de belangen van Den Helder en haar bewoners."

Eerder stapte de andere Trots-afvallige Daniƫlle Pater over naar de Stadspartij. Nihot ging eerst door als eenmansfractie en gaf aan de uitgangspunten van zijn oude partij te blijven volgen. Nu onderschrijft hij de uitgangspunten van de Stadspartij.

Dat is opvallend, omdat die partij eerder ageerde tegen 'ondemocratische' en 'geldverslindende' afsplitsingen van politieke partijen. Dat hij de Trots-dissidenten nu met open armen ontvangt is volgens partijvoorman Pieter Bakker echter prima te rijmen. „Het was veel duurder geweest als Marc alleen door was gegaan. Had hij een eigen fractiekamer moeten krijgen, bijvoorbeeld? Lijkt me niet wenselijk. En ondemocratisch is het ook niet.

Het programma van Trots ligt dichtbij het onze. Alleen laten wij ons niet in het pak naaien door de coalitie, onder de vleugels van de Stadspartij kan Mare alsnog die zaken waarmaken voor de Trots-kiezer die hij bij zijn oude partij niet kon doen." Volgens Bakker moet het stadsbestuur het roer omgooien om de grootste oppositiepartij niet tegen zich te krijgen. „Het wordt tijd dat de berg naar Mohammed komt."

VVD-fractieleider Ben Reiff onderhandelt met partijen om uit de bestuurscrisis te komen en is 'verbaasd' over de stap van Nihot. Reiff verwacht echter niet dat de nieuwe verhoudingen in de raad zijn proces erg zullen veranderen. „Meneer Bakker kan zoveel zeggen, maar voor zover ik weet wil de Stadspartij alleen praten als zijn partijprogramma integraal wordt overgenomen. Dan valt er dus niet te praten."

Bron : http://www.nhd.nl/

http://www.vandaag.nl/denhelder/

Geen opmerkingen: